Auto financieren

De auto is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Het is bijna essentieel voor werk en gezin. Als u niet over een auto beschikt kan dit heel onhandig zijn. Heeft u op dit moment niet het geld voor een auto dan is er toch een mogelijkheid voor u, u kunt het geld lenen. Er zijn verschillende opties om het geld te lenen, zo kunt u een auto op afbetaling kopen of hier speciaal voor een persoonlijke lening afsluiten. Als u een auto wilt financieren dan kan dit meestal direct bij de garage of het bedrijf wat de auto verkoopt. Op het moment dat de financiering wordt afgesloten bent u meteen eigenaar van de auto. Het is in feite hetzelfde als een standaard lening met de auto als doel. U betaalt gedurende een vastgestelde looptijd een vast bedrag per maand voor rente en aflossing. Hoeveel u iedere maand kwijt bent is afhankelijk van de looptijd en de hoogte van de financiering. Als u een dure auto koopt dan betaalt u logischerwijs meer per maand dan wanneer u een relatief goedkope auto koopt. De auto dient als onderpand voor de dealer wanneer u niet meer in staat bent te betalen. Let er goed op welke voorwaarden de dealer heeft en of u niet met een andere financieringsmethode goedkoper uit bent.

 

Rente autofinanciering

De rente van een autofinanciering is vooraf vastgesteld. U betaalt de rente iedere maand tegelijk met de aflossing. Als u een hoog bedrag leent voor de financiering van de auto dan kan het zijn dat de geldverstrekker die de financiering regelt meer rente vraagt. Deze heeft dan meer risico waardoor de prijs van het totale krediet omhoog gaat. Risicokosten worden dan ook vaak mee berekend in de rente. Als u een auto financiert dan gaat de geldverstrekker er vanuit dat u een allriskverzekering afsluit voor de auto. In veel gevallen is dit zelfs verplicht. Er is ook een mogelijkheid om een gedeelte van de auto zelf te betalen en voor de rest de lenen, dit geeft de geld verstrekker meer zekerheid want de auto die als onderpand geld vertegenwoordigd een veel grotere waarde dan de hoeveelheid geld dat is geleend. Hierdoor hoeft u minder rente te betalen over de lening die hiervoor is afsloten.

 

Persoonlijke lening

Een autofinanciering is een vorm van een persoonlijke lening. Als u een persoonlijke lening afsluit dan leent u geld van een kredietverstrekker. Als u dit vooraf afspreekt dan kunt u dit geld ook besteden voor de aankoop van een auto. Een persoonlijke lening kan soms een goedkopere optie zijn dan een financiering via de garage. De persoonlijke lening moet wel worden afgestemd op de levensduur van de auto. U wilt natuurlijk niet blijven betalen voor een auto die al lang gesloopt is. Net als bij een normale autofinanciering bent u met een persoonlijke lening voor een auto meteen eigenaar van de auto.

 

Geld lenen bij een bank

U kunt er voor kiezen om geld te lenen bij een bank voor een auto. Dit wordt gedaan in de vorm van een persoonlijke lening. Op dit moment staat de rente op een laag punt dus dit kan een voordelige optie zijn voor u. Van tevoren bepaald u met de bank de looptijd en maandlasten, wanneer dit allemaal rond is zal het geld in één keer op uw rekening worden gestort. Wilt u de lening eerder terugbetalen? Dan kan dit u een boete kosten. Verschillende banken bieden veel soorten persoonlijke leningen aan, zoek dus goed om de voor u goed aansluitende lening te kiezen. U kunt ook uw huis als onderpand gebruiken om de kosten voor een lening te verlagen. De bank heeft het recht op uw huis wanneer u niet betaald, dit geeft de bank meer zekerheid en zal ervoor zorgen dat u minder dividend zal moeten betalen. Zorg er altijd voor dat u zo min mogelijk leent, dit scheelt rente en zorgt ervoor dat u niet onnodig in de problemen komt.

 

Geld lenen bij een particulier

Wanneer u op een zwarte lijst staat zal het voor u zo goed als onmogelijk zijn om een lening aan te vragen bij een bank. Maar er zijn ook particulieren geldschieters actief op de markt. Deze kan je vinden op het internet. Dit zijn mensen die hun geld beschikbaar stelling voor een bepaalde rente, waarbij sommige het niet uitmaakt of u op een zwarte lijst staat. Daarnaast zullen deze leningen u een hoop rompslomp schelen want het kan makkelijk via het internet worden afgesloten en het geld zal heel snel op uw rekening staan. Dit is ook een persoonlijke lening. Let er altijd goed op onder welke voorwaarde deze leningen worden afgesloten want deze kunnen per aanbieder verschillen. Het is slim om, zelfs al staat u niet op de zwarte lijst, particulieren en banken te vergelijken.

 

Post Comment