Auto inruilen bij een dealer

Auto inruilen
Wilt u uw auto inruilen? Bij auto verkopen of auto inruilen is het altijd verstandig om eerst de dagwaarde auto RDW, de inruilwaarde auto en de handelswaarde auto te laten vaststellen, zodat u precies weet hoeveel u kunt vragen voor de auto en wat uw onderhandelingsruimte is. Er zijn verschillende manieren om de dagwaarde auto RDW te berekenen en om de handelswaarde auto en de inruilwaarde auto te achterhalen. Het is simpelweg een kwestie van: weten waar u moet zoeken. Hieronder leggen wij u uit waar u terecht kunt voor auto inruilen of auto verkopen en hoe u, bijvoorbeeld op basis van de BOVAG koerslijst, de dagwaarde auto RDW kunt berekenen.

 

Hoe kan ik de dagwaarde berekenen van mijn auto?
Er zijn verschillende websites waar u terecht kunt voor dagwaarde berekenen van uw auto. Op deze websites moet u informatie over de auto in kwestie invoeren. Hierbij moet u denken aan de kleur van de auto, de staat van de auto, de motorische gesteldheid van de auto, het onderhoud aan uw auto, de kilometerstand van uw auto, het merk van de auto, de transmissie van de auto, het type brandstof van de auto (benzine, diesel, LPG, etc.) en de leeftijd van de auto. Een andere manier om de dagwaarde auto RDW te berekenen, is door de BOVAG koerslijst te controleren. Ook met behulp van de BOVAG koerslijst is het heel eenvoudig om de dagwaarde auto RDW te achterhalen. Via de website van BOVAG kunt u heel eenvoudig informatie over uw voertuig invoeren (denk hierbij aan het kenteken van de auto, het merk van de auto, het type van de auto, het bouwjaar van de auto, de bouwmaand van de auto, het soort brandstof van de auto (benzine, diesel, LPG, etc), de hoeveelheid deuren van de auto en de transmissie van de auto) en hierna wordt er, op basis van de BOVAG koerslijst, een schattig gegeven van de waarde van de auto. Deze waarde kunt u ook gebruiken om de handelswaarde auto en de inruilwaarde auto te bepalen.

 

Conclusie
Wilt u uw auto inruilen of wilt u uw auto verkopen? Dan is het handig om de dagwaarde auto RDW te laten berekenen, zodat u op basis van de dagwaarde en op basis van de handelswaarde auto en de inruilwaarde auto een goede prijs kunt krijgen voor uw auto. Zo weet u zeker dat uw auto voor een eerlijke prijs verkocht wordt.