Auto kopen

U wilt de dagwaarde van uw auto berekenen zodat u ongeveer een idee hebt of de prijs van de auto klopt? Bij het aankopen van een occasion is het verstandig om te kijken wat de dagwaarde van de auto is, de verkoopwaarde en de inruilwaarde. Zo krijgt u een goed beeld van de waarde van de auto en wat u er maximaal voor kunt betalen. Het is daarnaast ook nog eens van belang of u de auto van een particulier koopt of van een autobedrijf.

Occasion kopen

Het kopen van een occasion kan voor mensen betere uitkomen dan het kopen van een nieuwe auto. U betaalt immers veel minder voor een occasion dan voor een nieuwe auto. Dat betekent niet dat de auto kwalitatief minder is. Als u een garage uitkiest waar u de auto koopt die is aangesloten bij BOVAG dan heeft u meestal ook nog eens minimaal een half jaar garantie. Als er dan iets stuk gaat aan de auto dan valt dit onder garantie en is de garage verplicht het te maken. Er zijn veel betrouwbare garages die uitstekende occasions verkopen. Op het internet kunt u hiernaast uitgebreid zoeken in het grote aanbod van occasions.

Nieuwe auto kopen

U hoeft niet perse een occasion te kopen maar u kunt ook overgaan tot de aanschaf van een splinternieuwe auto. Een nieuwe auto is voor velen een grote aankoop. U moet goed voorbereid zijn als u besluit een nieuwe auto te kopen. De afschrijving op een nieuwe auto is de eerste jaren aardig groot. Hier moet u goed rekening mee houden. Als u niet direct het geld heeft voor een nieuwe auto dan is het mogelijk om een autofinanciering af te sluiten. U betaalt de auto dan af in termijnen. Voor nieuwe auto’s is dit de normaalste zaak van de wereld.

Lease auto kopen

Het is mogelijk om een ex lease auto aan te schaffen. Dit zijn auto’s de hebben gediend als lease auto’s en nu al occasion worden aangeboden. Het voordeel van deze auto’s is dat bij de auto een volledig overzicht zit van de onderhoud die het heeft gehad. Een lease auto is over het algemeen goed onderhouden bij een (merk)dealer. De auto’s hebben bijna altijd het officiële verplichte onderhoudsschema van de fabrikant gevolgd. Het nadeel is hiervan is dat er meestal meerdere personen hebben gereden in de auto, officieel heeft de auto maar één eigenaar gehad maar in praktijk hebben er dus meerdere mensen in gereden. U kunt ook een 2e hands auto leasen, deze zijn goedkoper maar hebben ook meer kans op gebreken en hebben al meerder eigenaren gehad. Toch kan het met garanties die een leasemaatschappij of een dealer bied voordeliger voor u zijn.

 

Autosites

Overal op het internet kunt u autosites vinden die nieuw en gebruikte auto’s aanbieden. In Nederland zijn er een aantal bekende zoals Autoscout24, Autotrack, Marktplaats en Autotrader. Via het internet kunt u snel, eenvoudig en uitgebreid zoeken. Autobedrijven en consumenten kunnen via het internet auto’s aanbieden en opzoeken. Veel grote sites bieden consumenten hulp bij het maken van de juiste keuze door testrapporten en lijsten waarop u moet checken aan te bieden bij een auto. Rond 2000 zijn deze sites ontstaan en het is steeds populairder om via het internet een auto te zoeken. Een pagina waarop een auto wordt aangeboden zien er meestal als het volgt uit:

  • Algemene informatie over de auto
  • Foto’s van de auto
  • Specificaties van de auto
  • De prijs
  • Aanbieder van de auto

Daarnaast bieden verschillende sites ook beoordelingen van de koper aan, zodat ik kan kijken wat de voorgaande ervaringen met de verkoper zijn geweest door andere mensen. Toch moet je ondanks de tools die deze websites aanbieden goed opletten met wat u koopt.

Waar moet u op letten bij het kopen van een auto?

Bij het kopen van een nieuwe auto bij een garage loopt u over het algemeen minder risico’s dan bij de aankoop van een 2e hands auto. De verkoop van een nieuwe auto verloop via een officiële dealer van dat bepaalde merk en hier zullen ook een aantal garanties bij horen, daarnaast zal een nieuwe auto over het algemeen geen gebreken hebben of dingen missen tenzij er sprake is van een productiefout. Bij de aankoop van een 2e hands auto zijn er een hoop dingen waar u op moet letten. Zo is het slim om te kijken naar de kilometer stand van een auto en te vragen naar documentatie omtrent het onderhoud. Deze zijn van invloed op de gesteldheid van een auto en kunnen de waarde van de auto beïnvloeden. Let er altijd goed op of wat voor schade er aan de auto is aan de binnen- en buitenkant. Maak als het u allemaal goed bevalt een proefritje om te kijken wat er tijdens het rijden boven water komt.

Als u niet direct het geld heeft voor een nieuwe auto dan is het mogelijk om een autofinanciering af te sluiten. U betaalt de auto dan af in termijnen. Voor nieuwe auto’s is dit de normaalste zaak van de wereld.

Post Comment