Auto verkopen

U wil weten wat de dagwaarde is van uw auto omdat u deze wilt verkopen? Kijk niet alleen naar de dagwaarde van de auto maar ook naar andere zaken die van toepassing zijn. Hoeveel uw auto oplevert hangt af van meer facturen dan alleen de dagwaarde. Hieronder zijn deze factoren opgesomd:

  • De kleur van de auto
  • De staat van de auto
  • De motorische gesteldheid van de auto
  • Onderhoud van uw auto
  • De kilometerstand
  • Het merk van de auto
  • Transmissie
  • Type brandstof
  • Leeftijd van de auto

 

Kleur van de auto

Wanneer u een auto aanbied op de 2e hands auto markt zal de kleur van de auto van belang zijn op de prijs. Minder mensen willen een roze auto dan bijvoorbeeld een meer neutrale kleur als zwart. De prijs wordt van een auto wordt bepaald door vraag en aanbod, de vraag naar een auto met een bijzondere kleur is niet groot. De vraag naar een auto met een meer neutrale auto kleur is groter. Dit zorgt er voor dat een auto met een neutrale kleur over het algemeen meer waarde hebben dan een auto in bijzondere en meer unieke kleuren.

 

Staat van de auto

Wanneer een auto in een slechte staat verkeerd zullen er meer reparaties en vervangingen moeten plaatsvinden bij de aanschaf hiervan. Dit heeft natuurlijk ook de nodige kosten en beïnvloed de verkoopprijs van de auto op de 2e hands markt. Wanneer je op de 2e hands markt een auto aanbied in een goede staat zal deze daarom dus ook een hogere waarde hebben. Daarnaast zal een auto die deuken heeft ook minder opleveren. Deuken worden over het algemeen gezien als niet mooi en schade en dat zal dus ook van invloed zijn op de waarde van een auto.

 

Motorische gesteldheid van de auto

Dit sluit zich aan bij het stukje over de staat van de auto. Een motor in goede staat heeft minder reparaties en vervangende onderdelen nodig die geld kosten dus heeft het ook een hogere waarde. Auto’s die beschikken over een motor die niet meer een goede gesteldheid verkeerd zullen minder opbrengen.

 

De onderhoud aan uw auto

Elke auto heeft zo nu en dan wat onderhoud nodig, dit kan per auto echter verschillen. Daarom is het belangrijk om de onderhoud van de auto goed bij de houden, want kopers zien hiernaar benieuwd. Zo kan het zijn dat de auto in een groot ongeluk is geweest waarbij de auto moest worden gerepareerd. Een auto met veel reparaties brengt minder op dan een auto met weinig reparaties. Vraag dus altijd bij de koop van een auto naar de onderhoud.

 

De kilometerstand

De kilometerstand geeft aan hoeveel de auto heeft gereden en dus is gebruikt. Een veel gebruikte auto heeft meer slijtage dan een auto die minder is gebruikt. Bij slijtage zullen onderdelen van de auto sneller aan vervanging of reparatie toe zijn en dit kost weer geld, dit heeft dus invloed op de waarde van de auto.

 

Het merk van de auto

Het merk van de auto is ook van invloed. Een duurdere auto bij de aanschaf zoals bijvoorbeeld een Mercedes of Volvo leveren meer op dan een goedkopere auto zoals een Dacia of Suzuki. Ook het imago van een auto is van belang, een Mercedes of Volvo heeft het imago langer mee te gaan dan een Dacia of Suzuki. Dit speelt mee in de waarde van de auto op een 2e hands markt.

 

Transmissie

Je kan bij de aanschaf van een auto kiezen tussen een handgeschakelde of automatisch geschakelde transmissie. De aanschaf van een automaat is duurder en heeft ook z’n invloed wanneer deze weer 2e hands wordt aangeboden. Zo is op de 2e hands markt een automaat duurder dan een handgeschakelde.

 

Type brandstof

De meeste auto’s die rijden op benzine of diesel. Wanneer u een auto nieuw aanschaft zal een diesel auto duurder zijn maar een bepaalt omslagpunt in het aantal kilometers zal deze goedkoper worden. De diesel auto is op de 2e hands markt dus ook van een hogere waarden omdat deze nieuw ook een hogere waarde had. Toch zal het verschil op de 2e hands markt kleiner zijn dan wanneer de auto nieuw werd aangeschaft vergeleken een benzine auto.

 

Leeftijd van de auto

De ouders de auto, de meer slijtage. Een oude auto is al langer in gebruik en zal dus meer slijtage hebben op de onderdelen hiervan. Reparatie en vervanging is eerder nodig en dit zal dus van invloed zijn op de prijs van de auto. Tenzij het hier gaat om een klassieker welke alleen maar meer waarde zal vertegenwoordigen.

 

Door uw auto te vergelijken met de prijzen van andere vergelijkbare auto’s krijgt u een goed idee hoeveel u kunt vragen. Afhankelijk van waar u woont in Nederland kunnen de prijzen per regio verschillen. Houd daar rekening mee. Desalniettemin kunt u veel informatie vinden over de marktwaarde van uw auto door websites te bezoeken waar auto’s te koop staan.

 

Post Comment