Auto verkopen ?

Auto verkopen ?

Uw auto verkopen dat doe u natuurlijk niet elke dag. Daarom proberen wij u via dit artikel u meer informatie te geven wanneer van plan bent om uw auto particulier te gaan verkopen. Als eerste is handig om te weten wat voor auto u in de verkoop heeft. Hoe oud is het voertuig? Hoeveel kilometers heeft het voertuig op de teller staan. Zijn er bij u onderhoudsgegevens bekend? Bent u in het bezit van een volledige onderhoudshistorie? Dit zijn allemaal zaken die uw potentiële klant graag wilt weten als hij uw een auto koopt. Zorg er daarom dat voor u beschikt over zoveel mogelijk informatie over het voertuig. Hiermee laat hij duidelijk blijken dat uw auto goed is. Ook al heeft de auto enkele kleine gebreken, beschadigingen is verstandig dit gewoon te melden aangezien eerlijkheid vaak wordt gewaardeerd.

 

Hoe gaat u de auto kopen?

Gaat u auto particulier aanbieden via het internet? Of heeft u liever direct beschikking over het geld en maakt u gebruik van een inkoper dan wel een (sloop) auto-inkoopservice die veelvuldig online zijn te vinden. Vaak krijgt er dan niet de beste prijs voor. Daar staat wel tegenover dat u direct van de auto verlost bent en geen louche figuren, vervelende kopers aan de deur krijgt. Maar wanneer u meer geduld heeft is de kans groter dat een betere prijs voor uw auto gaat ontvangen. Besteed eens een zaterdag aan uw auto. Maak dat de auto er tiptop bijstaat. Een schone auto verkoopt u immers sneller als een vieze auto met vuile bekleding. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen dit uit te besteden. In Nederland zijn immers voldoende autopoetsbedrijven te vinden. Die uw auto keurig netjes zullen laten glimmen. Vaak zijn de kosten van het grondig poetsen niet zo duur. Daarnaast beschikt het poets bedrijf over verschillende materialen en poetsmiddelen welke u vaak niet in huis heeft.

 

Maak de auto technisch in order

Auto’s die altijd netjes op tijd naar de garage zijn gebracht verkopen beter. U kan dan aantonen dat de auto altijd zijn onderhoud beurten heeft gehad. Op tijd olie verversen, het laten vervangen van cruciale onderdelen zoals een distributie riem kosten vaak wel geld maar maken juist dat de levensduur van de auto wordt verlengd en toont aan dat de koper niet voor verrassingen komt te staan. Voor oudere auto’s geld vaak dat het voertuig over een nieuwe APK moet beschikken. De APK keuring is ingevoerd door de overheid waarbij voertuigen worden gecontroleerd op de minimale veiligheid eisen. Auto’s met een verlopen APK zijn dan ook particulier lastig te verkopen. Voor de potentiele koper is het risico op hoge reparatie kosten er hoog. Veel particulieren zullen uw auto dan ook niet willen kopen. Mocht u toch uw auto zonder APK willen verkopen. Laat de auto dan uitsluitend voorkeuren zonder reparatie zo kan u de koper laten zien wat de gebreken zijn en op welke koste hij kan rekenen.

Online aanbieden van uw auto

Bij het online plaatsen van uw auto zal u eerst goed moeten nagaan welke prijs u gaat vragen voor het voertuig. Gaat u voor een snelle verkoop en een lagere prijs als gebruikelijk? Of heeft u meer geduld? Want zakken met de prijs kan altijd nog. Naast de prijs stelling is het handig even te google naar website welke u de mogelijkheid bieden een gratis advertentie te plaatsen. Natuurlijk kunt ook kiezen voor een betaalde verkoop advertentie maar dit is zeker geen must. Want genoeg auto verkoop websites bieden u als particulier de mogelijkheid gratis te adverteren. Bij het online plaatsen op meerdere website heeft u de auto ook vaak sneller verkocht.

 

 

Share this post