AWNB dagwaarde berekenen

Wat is de ANWB dagwaarde of de ANWB waarde auto?

De ANWB dagwaarde of de ANWB waarde auto is de waarde van de auto in kwestie op dit moment. De ANWB dagwaarde hangt natuurlijk van een heleboel factoren af, zoals de leeftijd van de auto, het merk van de auto, het type van de auto, het type brandstof (diesel, benzine, LPG, etc.), hoeveel deuren de auto heeft, eventuele schade aan de auto, het aantal kilometers dat er met de auto gereden is en de transmissie. Kortom: er zijn een heleboel factoren die invloed hebben op de ANWB waarde auto. Wilt u deze ANWB dagwaarde van uw auto berekenen? Dan heeft dat vast te maken met het feit dat u een nieuwe ANWB autoverzekering wilt afsluiten. Het kan ook zo zijn dat u de ANWB autowaarde wilt weten omdat u schade hebt gehad aan uw auto. Maar wat voor redenen er ook zijn om te weten wat de ANWB waarde auto op dit moment is, het is belangrijk om te weten hoe de ANWB autowaarde berekend kan worden. Hieronder leggen we alles uit over het berekenen van de ANWB autowaarde of de ANWB dagwaarde van uw auto.

De ANWB dagwaarde berekenen en de ANWB/BOVAG koerslijst

Het berekenen van de ANWB autowaarde hoeft u gelukkig niet zelf te doen. Op basis van een heleboel informatie die hierboven genoemd is, wordt de ANWB waarde auto voor u berekend. Als u zelf al een idee wil hebben van de dagwaarde van uw auto, kunt u een kijkje nemen op de ANWB koerslijst. Op de ANWB koerslijst of de BOVAG koerslijst worden richtlijnen gegeven voor de waarde van gebruikte auto’s bij zowel inruil als bij verkoop aan particulieren en handelaren. Deze ANWB koerslijst of BOVAG koerslijst is opgesteld door de ANWB en de BOVAG samen. Ook de ANWB koerslijst of de BOVAG koerslijst houdt rekening met het merk, het type, het bouwjaar en de kilometerstand van de auto.

Conclusie

Wilt u de ANWB dagwaarde van uw auto berekenen? Dit hoeft u gelukkig niet zelf te doen. U kunt dit berekenen op internet. Van de ANWB waarde auto kunt u alvast een beetje een idee krijgen, omdat de ANWB koerslijst of de BOVAG koerslijst u alvast een idee kan geven van de ANWB autowaarde. Controleer dus snel de ANWB autowaarde van uw auto, zodat u weet waar u aan toe bent!