Bespaar op je autoverzekering met deze tips

Bespaar op je autoverzekering met deze tips

De autoverzekering is voor veel mensen een grote kostenpost. Gelukkig zijn er genoeg manieren om te besparen op je autoverzekering. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij waarmee je gemakkelijk veel geld kunt besparen.

Ga autoverzekeringen vergelijken

De snelste en makkelijkste manier om op je autoverzekering te besparen is autoverzekeringen vergelijken. Vergelijken en een nieuwe autoverzekering afsluiten is in 5 minuten geregeld, en hiermee bespaar je gemiddeld € 200,- per jaar. Vergelijk je bij Pricewise? Dan krijg je bij de autoverzekering gratis de Zorgeloos Verzekerd Bundel met schadeclaimservice en een overstapcoach.

Kies de juiste autoverzekering

Verdiep je goed in autoverzekeringen en kies de dekking die bij jou past. Houd bij de keuze voor een autoverzekering rekening met de dagwaarde en de leeftijd van je auto. Je kunt daarbij deze richtlijn aanhouden:

 

Leeftijd auto Verzekering
0 – 5 jaar WA + volledig casco (allrisk)
6 – 10 jaar WA + beperkt casco
Ouder dan 10 jaar WA

 

Het is wel handig om ook rekening te houden met je persoonlijke situatie. Heb je geen spaargeld voor onverwachte kosten? Dan kun je beter kiezen voor een wat ruimere dekking. Let er wel op dat je je niet oververzekerd met aanvullende verzekeringen. Heb je bijvoorbeeld al een losse rechtsbijstandverzekering? Dan is het niet nodig om ook nog een aanvullende dekking voor rechtsbijstand bij je autoverzekering af te sluiten.

 

Claim kleine schades niet

Het kan goedkoper zijn om kleine schades niet te claimen. Kies er – indien mogelijk – voor om deze zelf te betalen. Als je schade claimt verlies je namelijk schadevrije jaren. Hierdoor gaat je premie omhoog. Ook betaal je bij een autoverzekeraar vaak een eigen risico. Heb je een kleine schade en zijn de reparatiekosten niet veel duurder dan je eigen risico? Dan is het voordeliger om de reparatie uit eigen zak te betalen, omdat je uiteindelijk meer kwijt bent aan de hogere premie die je kunt krijgen.

Betaal de premie jaarlijks

De meeste mensen betalen maandelijks premie voor hun autoverzekering. Veel autoverzekeraars bieden een korting wanneer je de premie jaarlijks betaalt in plaats van maandelijks. Kun je dit bedrag in een keer betalen? Check dan of dit bij jouw autoverzekeraar ook het geval is. Heb je er ook maar eenmaal per jaar omkijken naar.

Share this post