Hoe bereken ik de dagwaarde auto?

Hoe bereken ik de dagwaarde auto?

Auto verkopen of auto kopen

Wilt u uw auto verkopen of wilt u juist een auto kopen? In beide gevallen is het verstandig om de dagwaarde van de auto in kwestie na te trekken. Ook kan het verstandig zijn om de dagwaarde van een auto na te trekken als u een autoverzekering wilt afsluiten of als u schade hebt aan uw auto. In dit soort gevallen moet u weten wat de auto waard is, om vervolgstappen te kunnen ondernemen. De dagwaarde van een auto is de waarde die de auto op dit moment heeft en de dagwaarde zegt dus iets over de prijs die u kunt vragen voor de auto of de prijs die u maximaal moet betalen voor een auto. De dagwaarde hoeft u gelukkig niet zelf te berekenen. Er zijn op internet een heleboel websites die de service aanbieden dat ze voor u de dagwaarde van een auto willen berekenen. Hiervoor hoeft u alleen maar een aantal gegevens over de auto in te voeren op de website. Hieronder leggen we uit wat voor soort informatie u moet verstrekken over de auto om de dagwaarde van de auto te achterhalen.

 

Over welke informatie moet u beschikken voor de dagwaarde van de auto?

Er zijn een heleboel factoren die meespelen bij het bepalen van de dagwaarde van een auto. Zo speelt de leeftijd van de auto een rol (hoe ouder de auto, hoe minder de auto waard is), het merk van de auto is belangrijk (een betrouwbare Audi of BMW is meer waard dan een oude Suzuki), maar ook het type brandstof van de auto (benzine, diesel, LPG, etc.), de transmissie van de auto, de kleur van de auto, de staat van de auto, het onderhoud aan de auto, de motorische staat van de auto en het aantal deuren van de auto spelen mee bij het bepalen van de dagwaarde van een auto. Ook het aantal kilometers dat er met de auto gereden is, heeft invloed op de dagwaarde van de auto. Het is immers zo: hoe meer kilometers een auto gereden heeft, hoe minder de auto waard is. De waarde kan altijd berekend worden via de ANWB autowaarde. Wilt u van uw auto af en denkt u eraan om hem in te ruilen bij een dealer? Bereken dan altijd de autowaarde.

 

Conclusie

Wilt u uw auto verkopen, wilt u een auto kopen of wilt u weten wat de dagwaarde van uw auto is omdat u een autoverzekering wilt afsluiten of omdat u schade hebt gereden aan uw auto? In al deze gevallen is het controleren van de dagwaarde van de auto heel verstandig. U kunt de dagwaarde van de auto eenvoudig op internet achterhalen, zodat u precies weet waar u aan toe bent!

Share this post