Ik wil een autoverzekering afsluiten

Ik wil een autoverzekering afsluiten

Wilt u een autoverzekering afsluiten omdat u een nieuwe auto gaat kopen? Dat is erg verstandig, want u weet nooit voor wat voor onverwachte kosten u komt te staan. In Nederland is het wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten als u in het bezit bent van een voertuig. Bij een WA verzekering bent u verzekerd voor de schade die u bij een ander veroorzaakt. Als u een ander aanrijdt, betaalt uw verzekering in dat geval de kosten voor de schade bij de ander. Echter, u kunt ook een aanvullende verzekering nemen. Denk bijvoorbeeld aan een beperkt casco verzekering of een allrisk verzekering. Deze verzekeringen zijn wel duurder dan een WA verzekering, maar u bent dan ook wel verzekerd voor veel meer zaken dan bij de WA verzekering. Bij een beperkt casco verzekering bent u bijvoorbeeld ook verzekerd tegen diefstal of stormschade. Bij een allrisk verzekering bent u, zoals het woord al zegt, verzekerd tegen vrijwel alle schade die u kunt hebben, zowel bij de ander als bij uzelf.

 

 

Hoe vind ik de juiste autoverzekering?

Allereerst moet u bedenken welk soort verzekering het beste bij u past. Als u een auto hebt die niet ouder is dan 3 jaar, is het de moeite waard om een allrisk verzekering af te sluiten. Hebt u een auto van niet ouder dan 8 jaar? Dan is een beperkt casco verzekering een goede optie. Voor alle auto’s ouder dan 8 jaar is het het geld eigenlijk niet meer waard om een dure verzekering af te sluiten en wordt het voornamelijk aangeraden om alleen een WA verzekering af te sluiten. Bij de berekening van een autoverzekering gaat men uit van de dagwaarde auto. U kunt de ANWB dagwaarde berekenen om de waarde van uw auto te achterhalen.

 

 

Autoverzekeringen vergelijken

Als u hebt besloten welke verzekering het beste bij u past, kunt u vervolgens op zoek gaan naar de goedkoopste aanbieder. U kan autoverzekeringen berekenen en met elkaar vergelijken door heel eenvoudig te kijken op vergelijkingswebsites. U kunt daar, in een filter dat vaak links op de website staat, invoeren met welke specifieke eisen rekening gehouden moet worden in de vergelijking. Vervolgens komt er duidelijk op een rij te staan welke autoverzekering voor u het goedkoopste is.

 

 

Conclusie

Wilt u een autoverzekering afsluiten? Bepaal dan eerst wat voor soort autoverzekering u wilt (een WA verzekering, een beperkt casco verzekering of een allrisk verzekering), afhankelijk van het soort auto dat u hebt. Ga vervolgens autoverzekeringen vergelijken, voer in het filter naast de vergelijkingstabel in waar rekening mee moet worden gehouden (denk aan schadevrije jaren) en ontdek welke autoverzekering voor u de goedkoopste is!

Share this post