Ik wil van mijn auto af

Ik wil van mijn auto af: wat nu?

Wilt u weten wat de ANWB dagwaarde van uw auto is, omdat u al tijden denkt: “Ik wil van mijn auto af!”? Gaat u uw auto gaat verkopen? Dan is ANWB dagwaarde auto berekenen inderdaad verstandig. De ANWB dagwaarde kan u inzicht geven in de dagwaarde van uw auto, zodat u weet wat u ongeveer voor de auto kunt vragen. Of het nu gaat om auto inruilen, auto verkopen, een sloopauto verkopen of auto kopen… de ANWB dagwaarde komt altijd van pas, zodat u precies weet wat u voor de auto kunt vragen of juist wat u maximaal voor de auto moet betalen. Hieronder leest u meer over het berekenen van de dagwaarde van een auto en leest u meer over de verschillende situaties waarin het berekenen van de dagwaarde verstandig kan zijn.

 

ANWB dagwaarde auto berekenen

Stel dat u denkt: “Ik wil van mijn auto af”, dan moet u op zoek gaan naar manieren voor auto verkopen, auto inruilen of sloopauto verkopen. Auto verkopen, auto inruilen of sloopauto verkopen kan eigenlijk pas na het berekenen van de ANWB dagwaarde, zodat u precies weet wat u voor de auto kunt vragen. Ook bij auto kopen kan het berekenen van de ANWB dagwaarde verstandig zijn, want bij auto kopen wilt u tenslotte niet teveel betalen! De ANWB dagwaarde wordt op basis van een aantal zaken bepaald. Zo heeft de kleur van de auto invloed op de ANWB dagwaarde van de auto, maar wordt er ook gekeken naar de staat van de auto, de motorische gesteldheid van de auto, het onderhoud van de auto, de kilometerstand, het merk van de auto, de transmissie, het type brandstof (benzine, diesel, LPG, etc.) en de leeftijd van de auto. Op basis van al deze gegevens is het mogelijk om de dagwaarde auto te berekenen, zodat u precies weet wat u maximaal moet betalen bij auto kopen of wat u minimaal moet vragen voor uw auto bij auto inruilen, auto verkopen of sloopauto verkopen.

 

Conclusie

Wilt u uw auto verkopen of bent u op zoek naar een tweedehands auto voor uzelf? Dan is het altijd verstandig om de ANWB dagwaarde te berekenen, zodat u weet wat u moet vragen voor de auto of wat u moet betalen voor de auto. Zo beschermt u uzelf tegen fraude of oplichterij en weet u zeker dat u niet teveel betaalt of te weinig geld ontvangt.