Waarom een autofinanciering?

Waarom een autofinanciering?

Waarom een autofinanciering?

Een auto is niet meer weg te denken uit ons leven. We plannen ons werk en onze privé zaken op basis van het feit dat we een auto hebben om onszelf van A naar B te vervoeren. Echter, het kopen van een auto kan soms erg duur zijn en hiervoor hebben we wel geld nodig. Hebt u op dit moment niet het geld om een auto te kopen, maar hebt u wel dringend een auto nodig? Dan is een autofinanciering een optie. Een autofinanciering is een persoonlijke lening voor een auto. Op het moment dat u een autofinanciering afsluit, bent u direct eigenaar van de auto in kwestie. U betaalt vervolgens, gedurende een afgesproken periode, maandelijks een bedrag voor rente en aflossing van de auto. Als u een dure auto koopt, is dit bedrag uiteraard hoger dan wanneer u voor een goedkopere auto kiest. Het is wel belangrijk om op de voorwaarden van elke dealer te letten, want bij de ene dealer zijn de financieringsvoorwaarden aantrekkelijker dan bij de andere dealer.

 

 

Waar betaal ik allemaal voor bij een autofinanciering?

Uiteraard betaalt u bij een autofinanciering een vast bedrag per maand om het geleende geld voor de auto af te lossen. Hierbij geldt: hoe duurder de auto, hoe hoger dit bedrag. Ook betaalt u per maand rente over het bedrag van de autofinanciering. De rente van een autofinanciering is bij elke dealer anders, maar de rente is wel een vast bedrag dat u van tevoren afspreekt met de partij waar u de autofinanciering regelt. Als u een hoog bedrag leent, zal de rente hoger zijn dan wanneer u een laag bedrag leent. U moet er bovendien, in de kosten van een autofinanciering, rekening mee houden dat u een auto waarvoor u een autofinanciering hebt afgesloten allrisk moet verzekeren. Dit is een duurdere verzekering dan een WA verzekering of een beperkt casco verzekering.

 

 

Conclusie

Hebt u wel een auto nodig, maar hebt u geen geld om direct een auto af te schaffen? Dan kunt u een autofinanciering aanvragen. Dit is een persoonlijke lening voor een auto, waarbij u per maand een vast bedrag betaalt om de auto af te lossen. Bij dit vaste bedrag komt ook rente kijken en u moet er bovendien rekening mee houden dat u een allrisk verzekering moet afsluiten voor de auto (dit is een dure verzekering). Informeer dus goed naar de voorwaarden!

Share this post