Wat als een Oldtimer naar de sloop moet?

Wat als een Oldtimer naar de sloop moet?

Een absolute nachtmerrie: de geliefde Oldtimer moet naar de autosloop. Het gebeurt niet vaak, maar het komt voor. De twee meest voorkomende gevallen waarin een Oldtimer naar een sloopauto inkoopbedrijf gaat zijn:

  • De Oldtimer is verwaarloost. Staat deze voortdurend buiten gestald en wordt de auto daarbij mondjesmaat onderhouden, dan is de carrosserie op den duur dermate aangetast dat er nog maar één oplossing mogelijk is: de autosloop. Natuurlijk kun je als eigenaar van de Oldtimer de onderdelen zelf demonteren en te koop aanbieden. Is de auto volledig gestript, dan bel je een sloopauto ophaaldienst en zal deze het “wrak” komen ophalen.
  • De kosten voor de Oldtimer zijn niet langer meer financieel haalbaar. Wordt het simpelweg te duur om de Oldtimer (vaak als hobby) nog in het eigen bezit te houden, dan ligt de weg niet bepaald open om deze gemakkelijk verkocht te krijgen. Natuurlijk heeft dit alles te maken met de nieuwe Oldtimer-wet van 2014. Lukt het niet om de auto verkocht te krijgen, dan zijn er vaak auto inkoopbedrijven die de auto nog opkopen. Uiteraard ligt de dagwaarde hiervoor niet bepaald hoog. Een waardevolle Oldtimer zul je dus nooit te koop aanbieden bij een dergelijk bedrijf. Ligt de waarde van de sloopauto beneden circa 1000 euro, dan is een telefoontje naar een sloopbedrijf snel gemaakt en is de kans op een succesvolle verkoop hoog.

Share this post