Wat is de ANWB autowaarde?

Wat is de ANWB autowaarde?

De ANWB autowaarde of de dagwaarde van een auto is de waarde die de auto op dit moment waard is. Het kan in verschillende situaties handig zijn om de ANWB dagwaarde van een auto op te vragen of te laten berekenen. Zo kan het handig zijn om de ANWB autowaarde op te vragen als u uw auto wilt verkopen. Als u de ANWB dagwaarde of de ANWB autowaarde weet, weet u precies voor welke prijs u de auto ongeveer kunt verkopen. Het kan ook handig zijn om de ANWB autowaarde te controleren als u een leuke auto op het oog hebt. Zo weet u meteen of de auto te koop staat voor een redelijke prijs. Het kan tenslotte ook handig zijn om te weten wat de dagwaarde van een auto is, als u een autoverzekering voor uw auto moet afsluiten. Hoe hoger de waarde van de auto, hoe uitgebreider uw verzekering moet zijn. Als u weet wat de waarde van uw auto is, kunt u de keuze voor een bepaalde autoverzekering hierop afstemmen.

 

Hoe controleer ik de ANWB autowaarde?

Het maakt niet uit wat de reden van het opzoeken van de ANWB autowaarde is. Waar het om draait is dat u weet hoe u de ANWB autowaarde of de dagwaarde van een auto kunt achterhalen. Er zijn een heleboel websites waarop u, op basis van informatie over de auto, de dagwaarde van de auto kunt laten berekenen. Om deze dagwaarde te laten berekenen moet u een aantal zaken invullen op de website in kwestie. Zo wordt er vaak gevraagd om het kenteken van de auto, maar wordt er ook gevraagd naar de kleur van de auto, het merk van de auto, het bouwjaar van de auto, de bouwmaand van de auto, het type van de auto, de brandstof van de auto, het aantal deuren van de auto, de transmissie van de auto en de staat van de auto. Al deze zaken bij elkaar bepalen de ANWB autowaarde. Deze waarde wordt bepaald op basis van richtlijnen uit de BOVAG koerslijst. Deze lijst wordt door de ANWB en de BOVAG samengesteld en kan daarom ook wel de ANWB koerslijst genoemd worden.

 

Conclusie

Wilt u – om wat voor reden dan ook – weten wat de dagwaarde van een auto is? Dat kan heel eenvoudig berekend worden via online tools. U hoeft enkel wat gegevens over de auto in te voeren en u krijgt te zien wat de dagwaarde van de auto is!

Share this post