Wat komt er allemaal bij een auto kijken?

Wat komt er allemaal bij een auto kijken?

Het aanschaffen van een auto is niet zo gemakkelijk gedaan als u denkt. Er moet in sommige gevallen een autolening worden afgesloten, er moet wegenbelasting worden betaald en er moet een geschikte autoverzekering worden afgesloten. In dit artikel zullen wij u zo goed mogelijk informeren over de randzaken bij de aanschaf van een auto en hopen dat u zo goed mogelijk de aanschaf van uw nieuwe auto kan realiseren.

Onderhoud

Een onderhoudsvrije auto bestaat niet. Er zal altijd onderhoud plaats moeten vinden. Zo word bij elke auto de distributieriem om de 25.000 kilometer vervangen. Ook, bij intensief gebruik, zullen de banden vervangen moeten worden. Verder zijn er nog kleine onderdelen die zo nu en dan vervangen moeten worden, zoals de bolletjes van de knipperlichten. Dit zijn echter geen hoogstaande investeringen en u hoeft hier niet van te voren veel rekening mee te houden.

Wegenbelasting

Vrijwel elke auto moet tegenwoordig wegenbelasting betalen. Vaak is het zo dat u de eerste één of twee jaar geen wegenbelasting betaald en hierna wel. Wegenbelasting bestaat er om de wegen te kunnen betalen en onderhouden. Eigenlijk is het een soort vrijkaart om gebruik te maken van de wegen in Nederland.

Verbruik

Een auto verbruikt natuurlijk benzine, diesel, gas of elektriciteit. Dit hangt af van het type auto wat u koopt en de uitvoering. Tegenwoordig zijn elektrische of hybride auto’s zeer populair omdat de onderhoudskosten hiervan laag liggen. De aanschafprijs ligt over het algemeen wat hoger, maar dit kunt u in de loop der jaren gemakkelijk terug verdienen.

Verzekeringen

Het verzekeren van een auto is verplicht in Nederland. Wanneer u zonder verzekering rijdt bent u strafbaar en kunnen ze u een flinke straf uitdelen. Daarom moet u bij het aanschaffen van uw auto ervoor zorgen dat uw auto vanaf het moment van wegrijden meteen is verzekerd om te voorkomen dat u een boete krijgt.

Share this post